Almond muffins / Mufiny migdałowe




I ’ve been waiting for this Monday. 
Love bank holidays Mondays. Shame that the long weekend its almost over.
We did 5k power walk along the river and I am feeling too amazing today, energised. It is so good when sun is shining. I don't mind rain but missed the sun and warm weather so much.

Shame that it started raining again in the afternoon :(.

To brighten up our afternoon I made muffins. 
Finally my recipe is perfected so I can share it with you.

This is gluten free recipe and if you want to make a vegan version just replace eggs with vegan eggs or an apple sauce.

Ingredients:

Serves 6 big muffins

250 g gluten free flour
1 tsp baking powder ( gluten free)
1/2 tsp bicarbonate soda (GF)
2 eggs
200ml coconut milk ( or any plant milk or milk of your choice)
1/2 flaked almonds ( plus 3 tbsp for decoration)
1/4 cup melted coconut butter
1/2 cup coconut sugar


Method:

1. Beat eggs with sugar and pinch off salt until well combined.
2. Add all dry and wet ingredients, mix well.
3. Put equal portions of dough to muffin cases, sprinkle with flaked almonds and place in preheated to 190C oven. Bake for 20 minutes to dry stick and browned top.





Dziś zaprszam na pyszny przepis, bezglutenowe muffiny  i jeśli chcesz możesz je wykonac w wersji wegańskiej wystarczy wymienić jajka z jaja weganskie.

Składniki:

Porch na 6 babeczek

250 g mąki bezglutenowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia (bez glutenu)
1/2 łyżeczki sody wodorowęglan (GF)
2 jajka
200ml mleka kokosowego (lub jakakolwiek roślina mleko lub mleko do wyboru)
1/2 płatkowane migdały (plus 3 łyżki)
1/4 szklanki masła kokosowego stapia
1/2 szklanki cukru kokosowego


Metoda:

1. metrum jaja z cukrem i szczypta off sól aż dobrze połączone.
2. Dodać wszystkie składniki suche i mokre, dobrze wymieszać.
3. Załóż równe porcje ciasta do przypadków muffinek, posypać płatkami migdałów i umieścić w piekarniku nagrzanym do 190 ° C. Piec przez 20 minut do suchego patyczka i rumiane szczyt.

Labels: , , , ,