Triple chocolate dessert


Hi Guys,
Today I' am sharing with you my new, delicious triple chocolate dessert recipe! 
I am not a dessert person, more a savory dish lover, but this dessert makes me super happy!
You probably shouldn't eat this every day, but this is a great treat when you have that ''chocolate craving day''. 
The cacao in the recipe will provide you with the magnesium and extra flavanols ( great for our heart).


I also added coconut oil, for beautiful and glowing skin. 





As I said, this dessert is really amazing!

This dessert is pack with finest ingredients,no refined sugar, no added nastiest, vegan and gluten free. 

It takes only minutes to make! 



So here is the recipe ( you can make 2 large and 4 small portions)

2 x 300gr silk tofu ( drain the excess water)
2 tbsp coconut oil
2 tbsp coconut jam
2 tbsp cacao powder
1/2 cup chocolate chips ( I used vegan and gluten free)
1 tbsp coconut sugar ( you can use sweetener of your choice and add more too)
pinch of Himalayan salt

additional if you want: Vanilla powder, cinnamon, cayenne pepper

Method

1. Remove as much liquid from the tofu as possible.  
2. In small cooking pot,on very small heat melt the coconut oil, coconut sugar, add chocolate chips, steer until almost all melted, add coconut jam,mix well and let it cool for 5 min.
3. In food processor ( or hand mixer), mix tofu until nicely smooth, add chocolate mixture, salt ( and now if you want add vanilla, cayenne etc).
4. Mix for couple of minutes until well combined.
5. Chill in the fridge for minimum 15min ( longer you keep more solid it became).
6. Serve with fruits, sprinkles, quinoa pops, whipped cream




Ten deser jest super smaczny, bez dodatku cukru rafinowanego, wegański i bezglutenowe.

I zajmuje tylko kilka minus!

Oto przepis:
2 x 300 g tofu  (wycisnac nadmiar wody)
2 łyżki oleju kokosowego
2 łyżki dżem kokosowego (opcjonalnie)
2 łyżki kakao w proszku
1/2 filiżanki czekoladowych czipsow (lub posiekanej czekolady)
1 łyżka cukru kokosowego (można użyć słodzika twojego wyboru i dodać więcej też)
szczypta soli himalajskiej
Dodatkowo jeśli chcesz: wanilia w proszku, cynamon, pieprz cayenne


Metoda
1. Usuń jak najwięcej płynu z tofu.
2. W małym garnku, na małym ogniu stopić olej kokosowy, cukier kokosowy, dodać czekoladę, aż see prawie całosc rozpuści, dodać dżem kokosowy, dobrze wymieszać i ostudzić przez 5 min.
3. W malakserze wymieszać tofu, dodać mieszankę czekolady, sól (i teraz, jeśli chcesz dodać wanilię, cayenne itp).
4. Mieszać przez kilka minus aż bedzie dobrze połączone.
5. Schlodzic w lodówce na minimum 15 minut.
6. Podawać z owocami, posypkami, bita śmietana itd


Labels: , , , , , , , , , ,