One pot dish- chicken curry 30 min/ Curry z kurczaka w 30 min





 This is super easy introduction to all who is into oriental cuisine but doesn't know to much about how to cook it. I am  to the biggest fan of chicken, but my hubby loves curry, so decided to make sintering quick and easy for him. Have to admit that this recipe works perfectly well for me ( time, ingredients, dishes to wash haha). 

This dish is gluten free, and a great source of proteins after workout.

Made it few times, and now can finally share it with all of you. Hopefully you will like it as much as my hubby.








To make enough for 2 ppl +:

1 large chicken breast cut in stripes ( or the way you like)
1 big onion
1 small courgette
2 cloves of garlic
1/2 tsp of salt ( I use himalayan salt)
1 tsp Just one more thing spices
1 tbsp coconut oil ( for extra flavour)
pinch of cayenne pepper
2 tbsp chilli olive oil 
1/2 cup of basmati rice
2 tbsp lemon juice
1 cup of water ( +- 1/2 cup)
1 jar/can of tomatoes ( I only use organic Mariangela prunootto available at M&S)
fresh herbs 


Method:

1. Peel and finely chop the onions.
2. Heat coconut in a large non-stick pan over a medium heat. Fry onions until golden brown add garlic and mix together.
3. Reduce heat and add chilli oil, chicken and zucchini and fry for 5-7 min.
4. Add tomatoes, water, rice together with the rest and keep under cover for 10-12 min (medium- high heat) until rice absorb the liquid  mixing time to time. If the sauce is too thick add water.
5. Serve with fresh herbs and chilli. 










Witam serdecznie kochani. 
Od dawna mężowi robie to danie, jest ono proste i nie wymaga za duzo gotowania ani sprzątania. No i wszytsko się "dzieje" w jednym garnku. 
Ja osobiście nie przepadam za kurczakiem ale mój mąż lubi czsmi sobie zjeść. 
Wybieramy najlepsze dostępne mięso od rzeźnika bądź ekologiczne ze sklepu. 

Mam nadzieje ze przepis wam sie spodoba, no i posmakuje jak zdecydujecie sie na wypróbowanie. 

Zapraszam 


Na 2 porch potrzeba:
1 duża pierś kurczaka cięta w paski (lub tak jak chcesz)
1 duża cebula
1 mała cukinia
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki soli (używam sól himalajska)
1 łyżeczka przyprawy (curry, kurkuma, pieprz czarny, papryka ostra,gałka muszkatałowa, cynamon)
1 łyżka oleju kokosowego (za dodatkową smaku)
szczypta pieprzu cayenne
2 łyżki oliwy z oliwek chill ( lub normalnej)
1/2 szklanki ryżu basmati
2 łyżki soku z cytryny
1 szklanka wody (+ - 1/2 szklanki)
1 słoik / puszka pomidorów 
świeże zioła


Metoda:
1. obrać i drobno posiekać cebulę.
2. kokosowy olej podgrzac na patelni na średnim ogniu. Smażyć cebulę na złoty kolor dodać czosnek i wymieszać razem.
3. Zmniejszyć ogień i dodać olej chili, kurczaka i cukinię i smażyć przez 5-7 minut.
4. Dodać pomidory, wide, ryż wraz z cała reszta składników i pod przykryciem gotowac przez 10-12 minut (średnio wysokiej temperaturze), aż do wchłonięcia wody przez ryż, czasami mieszać. Jesli wyjdzie za gęste dodac wody.
5. Podawać ze świeżymi ziołami i chilli.



Labels: , , , , , , ,