Pear and berry cake (gluten free)


Pear-and-berry-cake
To make this cake I was inspired by one of my favourite food bloggers recipes, pinch of yum ''fresh blueberry and peach cake''.


Of course I had to change the recipe slightly ( hope that the author doesn't mind). 
So lets get started.

To make 20cm large cake ( I divide it to 8 servings) you will need:

1 1/4 cup gluten free flour
1 tsp gluten free baking powder
1/2 tsp gluten free bicarbonate soda
150gr coconut oil ( minus 1 tbsp for greasing)
1 pear or 2 if small
1/2 cup of berries
1 tsp cinnamon
1 tsp vanilla powder
2 tbsp honey ( mine is organic, made by my neighbour in Poland)
2 organic eggs
1 tbsp coconut sugar
1 tsp baobab powder


Method:

1. Slice pear, sprinkle with vanilla powder, coconut sugar, baobab powder and let it rest until your cake mix is ready, and preheat oven to 170C.
2. Sift flour, baking powder and bicarbonate soda.
3. Beat eggs with coconut oil, honey and pinch salt.
4. Mix dry and wet ingredients until well combined.
5. Grease the 20 cm round cake pan.
6. Transfer your cake mix, top with berries and pear.
7. Bake for max 35min ( yes it with wooden stick, when dry cake will be ready).

Enjoy!





Kochani, ten przepis jest super latwy i szybki.

Any upiec ciasto w 20cm tortownicy (8 porcji) potrzebne będą:
Ja w moim przepisie uzylam produkty bezglutenowe, to ciasto bedzie super dobre rowniez z normalnymi produktami.

1 1/4 szklanki maki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia ( bezglutenowy)
1/2 łyżeczki sody wodorowęglan bezglutenowy
150gr oleju kokosowego (minus 1 łyżka do smarowania tortownicy)
1 lub 2 gruszki 
1/2 szklanki jagód
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka proszku waniliowy
2 łyżki miodu (mój jest ekologiczne, wykonane przez mojego sąsiada w Polsce)
2 jajka ekologiczne ( badz weganskie)
1 łyżka cukru kokosowego ( moze byc inna forma slodzika)
1 łyżeczka proszku baobab (opcjonalne)


Metoda:

1. Gruszke pokroic na plastry, posypać proszekiem waniliowym, cukrem kokosowym, baobabem w proszku i odstawić, aż mieszanka an ciasto bedzie gotowa, rozgrzej piekarnik do 170 ° C.
2. Przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sodę.
3. zmiksowac jajka z olejem kokosowym, miodem i szczypta soli.
4. Wymieszać suche i mokre składniki, aż beda dobrze połączone.
5. Nasmarować 20 cm tortownice olejem kokosowym.
6. Przeniesc cast do tortownicy, na wierzch wylozyc jagodami i gruszkami.
7. Piec max 35 min, also az patyczek bedzie suchy.

Smacznego!














If you make this recipe, be sure to take a photo and hashtag it #MYFATMEANIA


Labels: , , , , , ,