Traditional Polish apple yeast pancakes VG, GF/ Veganskie i bezglutenowe racuchy z jabłkami


Sunday pancake calls for pancakes!

Sooooo.... Today for breakfast I made one of my favourite childhood breakfasts.
Apple yeast pancakes. yumm yumm

I changed my mum's original recipe a little but they taste heavenly.

Ideal yeast pancakes after frying should be fluffy, crunchy on the outside and soft in the middle. Pieces of apples compact, but soft almost like a mousse. At the top, of course, powdered sugar, and in addition favorite jam or yoghurt. Dream!





Ingredients:

2 cups gluten free  flour
3 tablespoons of coconut sugar sugar Big Tree Farms
3-4 apples
powdered vegan sugar
vegan flax egg
4 grams of Doves Farm quick yeast
1.5 cups of maca-almond milk
some salt
2-3 tbsp of coconut oil for frying
1 tbsp of organic burst maca powder 


Method:

1. In a bowl, mix the flour and salt.
2. Add  yeast, sugar and pour the warm maca-almond milk.
3. After a few minutes, add the egg and knead the dough thoroughly.
4. Set aside the dough for an hour in warm place.




5. Add sliced apples.
6. Melt 1 1/2 tbsp of coconut oil. Fry on each side for 1-2 min on medium heat.



7. Remove excess oil with paper towel.
8. Add choice of your choice.



Niedziela wzywa do zrobienia naleśników!

A więc .... Dziś na śniadanie zrobiłam jednych z moich ulubionych śniadań z dzieciństwa.
Racuszki z jabłkami. yumm yumm

Zmieniłem oryginalnej receptury mojej mamy niewiele, ale ich smak niebiański.

Doskonale drożdżowe placki po smażeniu powinny być puszyste, chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Kawałki jabłek miękkie prawie jak mus. Marzenie!



składniki:

2 szklanki mąki bezglutenowej
3 łyżki cukru, cukier kokosowy 
3-4 jabłka
sproszkowany cukier wegański
wegańskie lnu jaj
4 g drożdży Doves Farm szybki
1,5 szklanki mleka migdalowego domowej roboty
niektóre soli
2-3 lyzki oleju kokosowego


metoda:

1. W misce wymieszać mąkę i sól.
2. Dodaj drożdże, cukier i wlać ciepłe mleko migdałowe.
3. Po kilku minutach, dodać jajko i zagnieść ciasto dokładnie.
4. Odstawić ciasto na godzinę w ciepłe miejsce.
5. Dodać pokrojone jabłka.
6. Smażyć z obu stron na 1-2 minut na średnim ogniu
7. Odsacz nadmiar oleju na papierze papierowym.
8. Przystroj i szamaj. Smacznego



Labels: , , , , , , , ,