Ingredients:
2 cups
gluten free flour
3 tablespoons of
coconut sugar sugar Big Tree Farms
3-4 apples
powdered vegan sugar
vegan flax egg
4 grams of
Doves Farm quick yeast
1.5 cups of maca-almond milk
some salt
2-3 tbsp of
coconut oil for frying
1 tbsp of
organic burst maca powder
Method:
1. In a bowl, mix the flour and salt.
2. Add yeast, sugar and pour the warm maca-almond milk.
3. After a few minutes, add the egg and knead the dough thoroughly.
4. Set aside the dough for an hour in warm place.
5. Add sliced apples.
6. Melt 1 1/2 tbsp of coconut oil. Fry on each side for 1-2 min on medium heat.
7. Remove excess oil with paper towel.
8. Add choice of your choice.
Niedziela wzywa do zrobienia naleśników!
A więc .... Dziś na śniadanie zrobiłam jednych z moich ulubionych śniadań z dzieciństwa.
Racuszki z jabłkami. yumm yumm
Zmieniłem oryginalnej receptury mojej mamy niewiele, ale ich smak niebiański.
Doskonale drożdżowe placki po smażeniu powinny być puszyste, chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Kawałki jabłek miękkie prawie jak mus. Marzenie!
składniki:
2 szklanki mąki bezglutenowej
3 łyżki cukru, cukier kokosowy
3-4 jabłka
sproszkowany cukier wegański
wegańskie lnu jaj
4 g drożdży Doves Farm szybki
1,5 szklanki mleka migdalowego domowej roboty
niektóre soli
2-3 lyzki oleju kokosowego
metoda:
1. W misce wymieszać mąkę i sól.
2. Dodaj drożdże, cukier i wlać ciepłe mleko migdałowe.
3. Po kilku minutach, dodać jajko i zagnieść ciasto dokładnie.
4. Odstawić ciasto na godzinę w ciepłe miejsce.
5. Dodać pokrojone jabłka.
6. Smażyć z obu stron na 1-2 minut na średnim ogniu
7. Odsacz nadmiar oleju na papierze papierowym.
8. Przystroj i szamaj. Smacznego
