Italian linguine with garlic and mushrooms / Linguine z czosnkiem i pieczarkami






This is very easy and takes only 10 minutes to make.


INGREDIENTS

400g dried linguine or spaghetti
5-6 tbsp melted coconut oil - Lucy Bee 
4 large garlic cloves, cut into thin slices
pinch of chilli flakes
130g fresh parsley, minced
Himalayan salt
Ground black pepper 
1 lemon juice
200gr chestnuts mushroom


METHOD

Bring a large pot of salted water to boil and add pasta, cooking until al dente, 8-10 minutes. Drain. 
Heat 1 tbsp of coconut oil in a large pan over medium heat and fry sliced mushrooms for 2-3 minutes.
Heat the rest coconut oil in a large pan over medium heat.Add the garlic and stir frequently until the garlic is golden brown.  
Add the drained pasta directly to the pan. Toss until is thoroughly coated with the garlic oil. 
Add the chilli flakes, some salt and pepper.
Remove pan from heat, add the parsley, and toss well. 
Squeeze lemon juice over to taste. 
Garnish with more parsley.




Zapraszam na super szybki i super dobry przepis na makaron.


Składniki
400g suszonych linguine lub spaghetti
5-6 łyżki stopionego oleju kokosowego 
4 duże ząbki czosnku, pokrojone w cienkie plasterki
szczypta chili 
130g świeżej pietruszki, drobno pokrojonej
sól himalajska
Pieprz czarny mielony
Sok z 1 cytryny 
200gr pieczarek


METODA

W dużym garnku zagotować osoloną wodę i dodać makaron, gotować, aż będzie al dente, 8-10 minut. 
Roztopic 1 łyżka oleju kokosowego w dużym rondlu na średnim ogniu i smażyć pieczarki przez 2-3 minuty.
Rozgrzać olej kokosowy w dużym rondlu na srednim ogniu, dodac czosnek i mieszać często az czosnek osiagnie zlotawy kolor.
Dodac odsączony makaron bezpośrednio na patelnie. Wymieszac aż zostanie całkowicie pokryty olejem.
Dodać płatki chili, sol i pieprz.
Zdjąć patelnię z ognia, dodać natkę pietruszki i wymieszac dobrze.
Wycisnąć sok z cytryny do smaku.

Labels: , , , , , , , ,